skip to Main Content
080 2101 info@elektro-maribor.si od ponedeljka do petka med 7.15 in 15.00

NAPOVEDUJEMO – NOVINARSKA KONFERENCA ob začetku projekta PREMAKNI PORABO

Ob začetku slovenskojaponskega projekta PREMAKNI PORABO napovedujemo NOVINARSKO KONFERENCO, ki bo v ČETRTEK, 12. oktobra 2017 ob 10. uri  v Hotelu Primus na Ptuju (Dvorana Gemina XIII).

 Slovensko-japonski projekt bo na območju 10 štajerskih občin številnim prebivalcem omogočil, da bodo prešli na AKTIVNO UPRAVLJANJE s porabo električne energije. V vlogi aktivnega odjemalca bodo lahko imeli še boljši lasten nadzor nad porabo električne energije in enostavno možnost do prihrankov, rezultati pa bodo po zaključku projekta PREMAKNI PORABO lahko uporabni na nacionalni ravni.

GOVORCI:

  • direktor družbe Eles mag. Aleksander Mervar,
  • predsednik uprave Elektro Maribor, mag. Boris Sovič,
  • direktorica Agencije za energijo, Duška Godina,
  • vodja projekta, mag. Gregor Omahen,
  • direktor LEA Spodnje Podravje, dr. Janez Petek,
  • ambasador projekta, Dejan Zavec.

VEČ O NOSILCIH IN SODELUJOČIH PARTNERJIH:

Projekt poteka v sodelovanju Elesa, kot sistemskega operaterja slovenskega prenosnega omrežja, in japonske agencije za napredne energetske in industrijske tehnologije NEDO. Za uvajanje najnovejših tehnoloških rešitev bosta poskrbela japonsko podjetje Hitachi in slovensko podjetje Solvera Lynx ter druga slovenska podjetja, ponudniki tehnoloških rešitev in raziskovalne organizacije, kot je Elektroinštitut Milan Vidmar. Ključno vlogo kot partner pri izvajanju projekta ima Elektro Maribor, kot izvajalec nalog sistemskega operaterja distribucijskega omrežja. V lokalnem okolju sodelujeta tehnološko podjetje TECES in LEA – lokalna energetska agentura spodnje Podravje.

 

Dodatne informacije:

Projekt: Eles: Elektro Maribor:
Tilen Mrgole

tel. št.: 031 388 653
tilen.mrgole@creativelab.si

Katja Fašink

tel. št.: 01 47 43 000
katja.fasink@eles.si

Karin Zagomilšek Cizelj

tel. št.: 051 331 915
karin.zagomilsek-cizelj@elektro-maribor.si

Back To Top