skip to Main Content
080 2101 info@elektro-maribor.si od ponedeljka do petka med 7.15 in 15.00

Projekt Premakni porabo je v teku!

V mesecu decembru je 830 uporabnikov doseglo skupen prihranek v višini 1.859 EUR, kar v povprečju pomeni 2,24 EUR / odjemalca / mesec. Skupna poraba gospodinjskih odjemalcev, vključenih v projekt, je v decembru 2017 znašala 368.764 kWh, od tega 57 % v času manjše tarife (MT). Skupna poraba malih poslovnih odjemalcev, vključenih v projekt, je v decembru 2017 znašala 147.370 kWh, od tega 56 % v času manjše tarife (MT).

Z januarjem 2018 v sklopu projekta PREMAKNI PORABO začenjamo z aktivacijami kritične konične tarife (KKT) in izravnave sistema, o katerih boste pridruženi uporabniki obveščeni po SMS sporočilih.

NOVOST – Za Vas smo pripravili prenovljeno spletno in povsem novo mobilno aplikacijo, ki omogoča:

  • vpogled v splošne in tehnične podatke vašega merilnega mesta;
  • pregled števčnih stanj in porabe električne energije na vašem merilnem mestu;
  • oddajo števčnega stanja za merilna mesta na letnem obračunu;
  • prijavo na prejemanje obvestil o načrtovanih in nenačrtovanih prekinitvah distribucije električne energije: po e-pošti in /ali SMS. Možna je prijava na več e-naslovov in več GSM številk;
  • pregled izstavljenih računov in plačil, ter vpogled v arhiv bremenitev in plačil, v primeru, da prejemate ločen račun za omrežnino in prispevke;
  • pošiljanje sporočila o okvari na omrežju.

Z vidika varstva podatkov morajo uporabniki registracijo opraviti sami, saj z registracijo tudi potrdijo splošne pogoje aplikacije. V sklopu registracije si uporabnik IZBERE uporabniško ime in vpiše zahtevane podatke. Dodeljeno geslo po uspešni registraciji uporabniki prejmejo po el. pošti v roku nekaj minutah in si ga v sklopu aplikacije lahko tudi spremenijo.

Prijava je mogoča za vse uporabnike na oskrbnem območju Elektro Maribor. Aplikacija je narejena za Android, objava verzije za iOS je v teku. Mobilna aplikacija vsebuje modul Splošne informacije, za katerega se ni potrebno registrirati in modul Vaša merilna mesta, za katerega je potrebna registracija. Registracija je enostavna, postopek je opisan v meniju Pomoč uporabnikov (nahaja se v mobilni aplikaciji).

Aplikacija vsebuje tudi posebne storitve, ki so namenjene izključno uporabnikom, ki sodelujejo v projektu PREMAKNI PORABO. Tem uporabnikom je na razpolago pregled porabe za pretekli dan, izračun prihrankov in arhiv obvestil o napovedi KKT (kritične konične tarife) in izravnave sistema. Posebne storitve se aktivirajo v roku 24 ur po prvi prijavi v aplikacijo.

Za morebitna vprašanja ali pomoč smo na voljo na brezplačni telefonski številki 080 21 01 ali elektronskem naslovu info@elektro-maribor.si. V kolikor ste že registrirani preko spletne aplikacije eStoritve, lahko enako uporabniško ime in geslo uporabite za mobilno aplikacijo. Spletna aplikacija je dostopna na naslovu https://em-eracun.informatika.si

 

Mobilna aplikacija je dostopna v Google Play oz. preko naslednje povezave:
https://play.google.com/store/apps/details?id=si.informatika.ELMBapp

 

NE SPREGLEJTE tudi NAVODIL ZA POMOČ UPORABNIKOM:
Pomoc uporabnikom_eStoritve_mobilna

Back To Top